echo ösztöndíj


Az Echo Nonprofit Network az Echo Innovációs Műhelyen keresztül kutatói és ifjúsági ösztöndíjak nyújtásával is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy térségünk társadalmi problémáinak feltárásában és megoldásában járatos, felkészült fiatal szakemberekek dolgozhassanak, hiszen utánpótlás nélkül a hosszútávú társadalomfejlesztési folyamatok eredményessége sem garantálható. Jelenleg kétféle ösztöndíj programot működtet közhasznú szervezetünk korlátozott anyagi lehetőségeihez mérten, egy kutatói és egy ifjúsági ösztöndíjprogramot. 

A kutatói ösztöndíj program célja, hogy az Echo Szociológiai Kutatóintézet kutatási irányainak megfelelő témákban már végzett vagy utolsó éves egyetemi hallgatóknak, 30 év alatti szakembereknek nyújtson anyagi támogatást maximum hat hónap időtartamra, mely során adott témában publikációképes tanulmány vagy dolgozat készítését várjuk el, miközben egyéni szakmai mentorálást, folyamatos konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

Echo Társadalmi Tényfeltáró Ifjúsági Ösztöndíj Program célja az, hogy a serdülő korosztályban lévők társadalmi problémák iránti érzékenységét erősítsük. Ezt az ösztöndíjat a 15-20 éves korosztálynak nyújtjuk. Az ifjúsági ösztöndíjasok az Echo felkészítő workshopján való részvétel után a saját lakótelepülésükön egy-egy társadalmi probléma feltárására, dokumentálására és a saját közösségükben a megvitatására vállalkoznak.

Eddigi kutatói ösztöndíjasaink:

Dr. Obádovics Csilla (2009)
Téma: nonprofit statisztikai módszerek

Sziklai Zoltán (2008)
Téma: Szociális szolgáltatások szervezése a Közép-Dunántúlon

Anca Clipa (2007)
Téma: Aging in Rural Romania

Eddigi ifjúsági ösztöndíjasaink:

Toldy Zsófi (2010)
Dunaújvárosi Főiskola

Téma: Drogfüggőségből gyógyuló kismamák, anyák jövőkép-orientációja

Angyal Márton (2010)
Pécsi Egyetem
Téma: on-line játékfüggőség

Szabó Nikolett (2009)
Veszprémi Egyetem
Téma: ifjúsági életmód Veszprémben

Fodor Flóra Kinga és Rózsás Dániel (2009)
Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye
Téma: ifjúsági bűnözés Kőszárhegyen
 


 

További információ az ösztöndíjprogramokról Domokos Tamás módszertani igazgatótól kérhetők a tdomokos@echomail.hu címen

 
Oldal nyomtatása