Fehérvári Önkéntes Központ
Önkéntes Központ címet adományozott az Önkéntes Központ Alapítvány az Echo Innovációs Műhelynek. A Székesfehérvári Önkéntes Központot bárki felkeresheti, akit érdekel az önkéntes munka. Az Echo Innovációs Műhely 10 éve fogad rendszeresen önkénteseket, napi munkája elképzelhetetlen nélkülük.
 
Székesfehérváron az Önkéntes Központot bárki felkeresheti, aki szeretne önkéntes munkát vállalni egy nemes közösségi ügyért, programért, de keresi a kapcsolatot azon szervezetekkel, állami-, önkormányzati intézményekkel, melyek szeretnének önkénteseket fogadni. A Székesfehérvári Önkéntes Központ a Fehérvári Civil Központban található. További információ a 30/607-47-76-os telefonszámon kérhető, részletek a facebook.com/onkentespontok közösségi portálon.
 
 
A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány igazgatója és Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke a Fehérvári Civil Központban.
 
Az Önkéntes központ Alapítvány 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy fejlessze a hazai önkéntességet. Több program segítségével szolgálják ma is ezt a célt, ennek egyik nagyon fontos területe, hogy egy országos hálózatot hoztak létre 2005 szeptemberében öt szervezet együttműködésében. Az önkéntes központ hálózat azért jött létre, hogy ne csak a fővárosban, hanem más városokban, településeken is legyenek olyan szervezetek, amelyek a helyi önkéntességért dolgoznak. A hálózat ma már uniós forrásoktól függetlenül azokat a szervezeteket tömöríti, amelyek elköteleződtek a téma mellett, és hosszabb távon szeretnék helyi szinten fejleszteni az önkéntességet. „Ennek fényében nagyon örültünk, hogy megkaptuk az Echo Innovációs Műhely jelentkezését, amelyet a Központ tagjai megvitattak, és egyhangúlag elfogadtak, így a mai nappal válik hivatalossá az Echo Innovációs Műhely Önkéntes Központ hálózati tagsága. A hálózat tagjai rendszeresen találkoznak, egyeztetnek, közösen gondolkodnak azokról a feladatokról, amelyeket helyi és országos szinten meg kell és meg lehet tenni annak érdekében, hogy Magyarországon minél többen tudjanak önkéntes feladatot vállalni. Közösen gondolkodnak a szolgáltatásokról, fejlesztésekről. ”- mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

"Az önkéntesség kultúrájának népszerűsítése fontos küldetése a szervezetünknek, éppen ezért vállaltuk fel 2011-ben, hogy az Önkéntesség Európai Évében a Fehérvári Civil Központban információs pontot működtetünk, segítséget nyújtva más szervezetek számára is az önkéntesség elterjesztéséhez." - mondta el Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, aki felidézte, hogy az elmúlt időszakban a SZITI Szociális Egyesület, az Echo Innovációs Műhely és a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány az Echo Nonprofit Network részeként 6 önkéntes pontot hozott létre Kőszárhegyen, Polgárdiban, Iszkaszentgyörgyön, Móron, Súron, Zircen. Fejér megyében ezt a folyamatot támogatja, segíti a Fejér Megyei Civil Információs Centrum is, mint olyan szolgáltató iroda, ahol a közérdekű önkéntes tevékenységről alapvető információkhoz juthatnak mind az önkénteseket fogadó szervezetek, mind pedig a potenciális önkéntesek. Az Echo vezetése úgy döntött, újabb lendületet ad az önkéntességgel kapcsolatos szolgáltatásoknak. Így került sor arra, hogy pályázatot nyújtottak be az Önkéntes Központ címre, amelyet el is nyertek az Önkéntes Központ Alapítványtól. "Most az egyik legfontosabb feladatunk, hogy olyan irodát működtessünk, amely képes mind a fogadószervezetek, mind pedig az önkéntesek képzésére, felkészítésére, mely segíti a két oldal közti kommunikációt és egyben népszerűsíti is az önkéntességet a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében." - hangsúlyozta Zugor Zsuzsanna.
 
 
 
 
Oldal nyomtatása