Street art
Kreatívkodásra hívott minden fiatalt a Kaptár Ifjúsági Iroda, együttműködve a Székesfehérvári Új Nemzedék Közösségi Térrel és az Európa Ifjúsága Egyesülettel a Romkert mellé. 
 
 
 
A Street art - alkosd meg véleményed - Erasmus30! című program az Európai Ifjúsági Hét keretében zajlott. Témája: Rajzold, fesd vagy írd le, hogy hogyan látod a fiatalok lehetőségeit a nemzetközi tapasztalatszerzésben! Az alkotások elkészülésében Kovács Árpád festőművész és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai nyújtottak segítséget.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az Erasmusos diákoknak javulnak a szakmai kilátásaik: könnyebben el tudnak helyezkedni, pályát tudnak módosítani, vagy akár el tudják mélyíteni tudásukat egy adott szakterületen. Valamiért azonban mégsem veszik túlságosan sokan igénybe ezeket a külföldi lehetőségeket, pedig Magyarországon már 2006 óta van lehetőség az Erasmuson belül csereprogramokon való részvételre.
„Nagyon nehezen mobilizálódnak a mai fiatalok is. Nehezen szakadnak el itthonról, a családtól, pedig komoly lehetőségeket kap az, aki egy évre kimegy külföldre, akár tanulni, akár önkénteskedni”- mondta Rózsás Ildikó irodavezető.
 
A Street arton készült festmény a fotón látható.
 
 
nyomtatás