Szavazzon a Mindennapok Hőseire!
Veszprém városában immáron 5. éve rendezik meg a Mindennapok Hősei eseményt, melyet idén első alkalommal Székesfehérváron is meghirdetnek. A város lakói öt kategóriában szavazhatnak a szerintük a címre legérdemesebb emberekre. A legtöbb szavazatot begyűjtők kapják meg a „Mindennapok Hősei” elismerést. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Molnár Tamás civil és ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok, valamint Rózsás Ildikó, a Kaptár Országos Ifjúság Szolgáltató NKft. ügyvezetője. 
 
A 2006-ban Veszprémben megalakult Városi Nyilvánosságért Alapítvány ötödik alkalommal szervezi meg a Mindennapok Hősei programot. A cél az, hogy olyan embertársainkra hívják fel a figyelmet, akik munkájukkal, vagy csak egyszerű hétköznapi tetteikkel pozitívan befolyásolják, segítik az életünket. Ezek az emberek nem várnak el a tetteikért semmilyen jutalmat vagy dicséretet, vagy bármilyen egyéb elismerést, azonban az alapítvány úgy gondolta, hogy szeretnék kiemelni a közösségből az ilyen embereket és megjutalmazni őket. „Kezdetben nem gondoltuk volna, hogy hat városba is eljuthat a kezdeményezésünk, Veszprém után Tatára, Tatabányára, Szigetvárra, Székesfehérvárra és reményeink szerint Kaposvárra is. A legfontosabb eleme a Mindennapok Hőseinek, hogy nem egy bizottság, vagy testület által ajánlott jelöltlista alapján választanak, hanem teljes egészében a helyi polgárok szavazatain alapul. Mindenki arra szavaz az 5 adott kategóriában, akire szeretne. Az győz, aki a legtöbb szavazatot kapja az adott kategóriában.” – mondta Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Négy állandó kategória van: rendőr, tűzoltó/katasztrófavédelem, egészségügyi dolgozó, szociális munkás. Az ötödik kategória minden évben változik, eddig pedagógusra, sportolóra, láthatatlan hősre és sürgősségi betegellátásban dolgozóra lehetett szavazni. Székesfehérváron az első évben civil szervezeti tagra adhatják le a voksukat a városlakók.
Székesfehérváron a program lebonyolításában a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. segít, ők fogadják, rendszerezik a beérkező szavazatokat. „Voksolni kétféleképpen lehet: személyesen a megyeszékhely számos pontján kihelyezett szavazóurnákon keresztül, valamint online felületen a http://szekesfehervar.mindennapokhosei.hu/ oldalon. Szavazni 2017. december 4- december 20. között lehet. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan februárban kerül sor.”- tette hozzá Rózsás Ildikó ügyvezető.
„Székesfehérvárnak van több saját, városi kitüntetése, amellyel az élet különböző területein kiemelkedő teljesítményeket, a fehérváriakat szolgáló szakembereket évről-évre elismeri. Mindezek mellett mégis nagyon fontosnak tartom, hogy mi is csatlakozunk a Mindennapok Hősei programhoz. Hogy miért? Azért, mert ez egy civil kezdeményezés, márpedig egy elismerés szükségességét mindig az ’alulról jövő kezdeményezések’ jelzik legjobban, a díjazottak személyét pedig a rájuk szavazó fehérváriak bizalma és tapasztalata teszi igazán hitelessé.” – fogalmazott Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok.
 
 
Személyesen a szavazatokat az alábbi helyszíneken lehet leadni:
 
• Feketehegy- Szárazrét Közösségi Ház
• Fejér Megyei Szent György Kórház
• Petőfi Kultúrtanszék
• Fehérvári Civil Központ
• Maroshegyi Közösségi Ház
• Öreghegyi Közösségi Ház
• Művészetek Háza
• Vörösmarty Színház
• Újnemzedék Központ Közösségi tér
 
Fotó: Simon Erika
 
nyomtatás