Az önkéntességről Tordason
Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 köré tematikus heteket szerveznek, a 24. hét programjai a szociális tevékenység jegyében születtek meg. Kedden Tordason várták a szakembereket az Önként... Önkéntes...Önkéntesség - 2011-2021 című rendezvényen.
 
 
 
A programon beszélt Rózsás Ildikó, a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, az Önkéntesség Magyarországi Éve programsorozat nyugat-magyarországi koordinátora.
– Sokat fejlődött az önkéntesség az elmúlt időszakban hazánkban, sok jó szakemberrel lehet már találkozni – mondta Rózsás Ildikó, aki kiemelte az önkéntes tevékenység közösségformáló erejét, az egymásra figyelés, az önzetlenség fontosságát. – Jó úton járunk, hiszen ma már nem merülnek ki az ilyen akciók a szemétgyűjtésben vagy egy kerítés lefestésében, egyre több képzett szakember csatlakozik munkájával az önkéntes akciókhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy erőteljesen megjelent a szaktudás az önkéntes munka területén.
Rózsás Ildikó hozzátette, az Önkéntesség Magyarországi Évének ezen a tematikus hetén olyan szociális szervezeteket mutatnak be, ahol az önkéntességnek hagyományai vannak: ilyen a tordasi is, ahol több programban számítanak az önzetlen segítők jelenlétére.
A rendezvényen előadást tartott még Inotay György, az FMGESZI igazgatója, F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezetője és Dornel László pszichológus.
 
Szöveg: Fejér Megyei Hírlap - Tihanyi Tamás
Fotó: Kricskovics Antal
 
nyomtatás