Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj 2020
Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. Gyártás kategóriában az El-Dent 96 Kft., szolgáltatás kategóriában a Virág-Ajándék Üzlet, kereskedelem kategóriában a Kenderzsineg mezőgazdasági bolt kapta az elismerést. 
 
 
Idén is – immáron hatodszor – Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Közülük választotta ki az Alapítvány azt a kereskedőt, üzletet illetve gyártót, akit érdemesnek tartott az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre. A díjat három kategóriában adományozták. Gyártás kategóriában az El-Dent 96 Kft., szolgáltatás kategóriában a Virág-Ajándék Üzlet, kereskedelem kategóriában a Kenderzsineg mezőgazdasági bolt kapta az elismerést.
A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett, kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal.
 
A 2020-as év díjazottjai:
 
Kereskedelem kategória: Kenderzsineg mezőgazdasági bolt
 
A családi vállalkozásként működő Kenderzsineg Kft. 2012 májusában vette át a korábbi Agro-Mix mezőgazdasági bolt üzemeltetését. A tulajdonosok fontosnak tartják, hogy üzletükben mindent megtaláljanak, amire a kertben szükség lehet. A fő profil megtartása mellett minőségi áruvaL ÉS díjmentes kertészmérnöki tanácsadással várják vásárlóikat. Hasznos információkat közölnek több médiafelületen is a városban ingyenesen, amellyel nagyon sok kertbarátnak segítenek.
 
Szolgáltatás kategória: Virág-Ajándék Üzlet
 
Nagy Jánosné férjével 1979-ben nyitotta meg virágüzletét Székesfehérváron a Sarló utcában. Hét évvel ezelőtt költöztek mai helyükre, a Budai útra. A vállalkozáshoz kapcsolódóan üvegházat és tanyát is üzemeltetnek, virágokat és örökzöldeket nevelnek. A virágos szakma kreativitást, kemény szellemi és fizikai munkát jelent a vásárlók maximális kiszolgálása mellett. Igazi családi vállalkozás az övék, a tulajdonosok gyermekeikkel közösen dolgoznak a cégben.
 
Gyártás kategória: El-Dent 96 Kft.
 
Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrum teljes körű fogászati ellátást nyújt esztétikai fogászat, szájsebészet, implantológia, fogmegtartó kezelések, kerámia fogpótlások területén. A fogorvosok több évtizedes tapasztalata és folyamatosan frissülő szakmai tudása biztosítja a magas színvonalú fogászati ellátást. Célja, hogy a páciensek olyan mosollyal lépjenek ki a rendelőből, ami egészségessé, harmonikussá teszi életét, és magabiztosságot ad.
 
Az elismeréseket egy későbbi időpontban adják át a díjazottaknak.
 
Fotó: Tóth Katalin
 
nyomtatás