Megalakult a 6C Kulturális és Kreatív Ipari Klaszter
Megalakult a 6C Kulturális és Kreatív Ipari Klaszter Székesfehérváron. Erről tartott sajtótájékoztatót Domokos Tamás, az Echo Nonprofit Network stratégiai igazgatója és Dr. Szépvölgyi Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója a Fehérvári Civil Központban. A tájékoztatón hét szervezet írta alá a klaszter alapító okiratát. 
 
 
A versenypiacon való sikeres működés feltételeinek megteremtésére egy kulturális innovációs hálózat és innovatív ágazati szereplők koordinált együttműködésének megteremtésére, valamint a kulturális termékkínálat marketingjének tervezésére és szervezésére új együttműködés jött létre Székesfehérváron. Az együttműködő kulturális és kreatív ipari vállalkozások olyan klasztert hoztak létre, amely abban is segíti a tagokat, hogy a nemzetközi üzleti kapcsolataik erősödjenek, fenntartható üzleti modelleket dolgozzanak ki a klasztertagok fejlődése, és piaci sikerei érdekében. A Klaszter nyitott minden olyan együttműködő szervezet felé, amely hozzájárul a kitűzött céljainak eléréséhez, a térség és az ágazat fejlődéséhez.
A klaszter megalakulásának a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. ad helyet, a kezdeményezője és vezetője a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség.
 
Az alapító cégek:
Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Enigma 2001 Kiadó és Médiaszolgáltató Kft.
Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Fehérvári Civil Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
ART-KULTUR Szociális Szövetkezet
ECHOPER 3D Technologies Kft.
Magyar Műemléki Topográfia Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 
 
nyomtatás