Környezet-M rajz- és fotópályázat díjátadás
Közel 100 pályázat érkezett a környezetvédelem világnapja alkalmából a Titkok Háza Tudományos Élményközpont által meghirdetett rajz- és fotópályázatára. A három korcsoport első három helyezettjének és a négy különdíjasnak Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke adta át az oklevelet és a vásárlási utalványt. 
 
 
Június 5-e a Környezetvédelem Világnapja, amelynek célja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Ehhez kapcsolódó fő célkitűzések az energiatakarékosság, a megújuló természeti források hasznosítása, a szemét- és hulladékképződés csökkentése, a környezetszennyezés megelőzése. Ezen célokhoz kapcsolódó fotókat, montázsokat, mémeket vártak 3 korcsoportban a Titkok Háza Tudományos Élményközpont által meghirdetett pályázatára a szervezők.
Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke elmondta: „A "Környezet-M" pályázatra érkezett rengeteg alkotás értékelése során a megvalósításra fordított igényes megjelenítés mellett elsősorban az újszerűséget, az egyéni gondolkodásmódot díjaztuk. Nagyon köszönjük, hogy időt és energiát fordítottak a pályázók a művek elkészítésére, és ezáltal is közelebb kerültek a Földet és a környezetünket érintő problémák átgondolásához.”
A legötletesebb és legkreatívabb munkák alkotóit korcsoportonként oklevelekkel és vásárlási utalványokkal jutalmazták. Az alkotásokat – a veszélyhelyzetre való tekintettel – az online térben tekinthetik meg az érdeklődők az alábbi linken:
 
A nyertesek:
Alsó tagozat:
1. Kovács Hanna
2. Majer Nimród János
3. Tóth Anna
Különdíj: Trunki Péter Géza
Felső tagozat:
1. Magócs Máté
2. Schneider-Zaj Ákos
3. Boros Fanni
Különdíj: Zsoldos Noémi
Középiskola:
1. Bihari Júlia
2. Rauh Zsófia
3. Barna Barbara
Különdíj: Hír Fruzsina
Különdíj: Simon Dzsenifer
 
 
nyomtatás