Tisztasági csomagokat oszt három civil szervezet a megyében
Fejér megyei települések lakosai között osztanak szét a napokban tisztasági csomagokat a Sziti Szociális Egyesület, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány és az Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány önkéntesei. A járványügyi helyzet idején elengedhetetlen termékeket tartalmaznak a csomagok, melyeket előzetesen igényelhettek a 16 éven felüli érdeklődők. 
 
A tusfürdőt, szappant, papír zsebkendőt, mosogatószert, fogkrémet, mosószert és toalettpapírt tartalmazó csomagokat már össze is állították az egyesület munkatársai és önkéntesei, a kiszállítás pedig hamarosan kezdetét veszi, a településen dolgozó önkéntesek viszik majd házhoz őket, előre egyeztetett időpontban.
A Sziti Szociális Egyesület az EFOP-1.3.5-16 2016- 00243 „Nyitott műhely - Új utakon a mezőföldi közösségek fejlesztése” elnevezésű pályázata keretében Enyingen, Kislángon és Mátyásdombon összesen 1813 főnek tud segíteni abban, hogy ezek a nélkülözhetetlen vegyiáruk eljuthassanak a családokhoz.
Az EFOP-1.3.5-16-2016-00112 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Maroshegyen” elnevezésű pályázat révén a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány Székesfehérváron, Úrhidán, Kőszárhegyen és Szabadbattyánban összesen 1200 családnak tud segíteni ily módon.
Az Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány az EFOP-1.3.5-16-2016-00111 „Cecei Agóra - Értékalapú közösségfejlesztés és társadalmi jólét” elnevezésű pályázata keretein belül Sárbogárdon, Cecén, Alapon és Sáregresen összesen 1199 család mindennapjait könnyíti meg az ingyenes tisztasági csomaggal.
 
 
nyomtatás