Utcák-terek bajnoksága - Kell még ilyen!
Rengeteg móka, kiváló műsor, érdekes programok, hálás közönség – így lehetne pár szóban összegezni az augusztus 27-ei Utcák-terek bajnoksága rendezvényünket, amire több mint százhetvenen voltak kíváncsiak. 
 
 
 
 
Szerencsére azonban nem kell és nem is fogunk fukarkodni a szavakkal: az István Király Általános Iskola előtti téren megrendezett Utcák-terek bajnoksága – mind a résztvevők számát, mind pedig a hangulat tekintetében – hatalmas sikerként könyvelhetjük el. A családi, mozgásos programra a Cselekvő Fehérvár csapata délután öt órától várta az érdeklődőket csillámtetoválással, játékokkal, valamint a rendőrség jóvoltából két motorral és egy nyombiztosító autóval.
A programot pár perccel öt után Viza Attila önkormányzati képviselő, a rendezvény védnöke nyitotta meg, majd következett a várva várt műsor. Először a Felicita Kulturális és Tánccsoport növendékei léptek „színpadra”, akik latin-amerikai táncokkal varázsolták el a közönséget – láthattunk cha-cha-chát, szambát, rumbát, paso-doblét és jivét is –, majd a Főnix Rock and Roll SE bemutatója következett. A csoport különleges dresszeikről is híres, de a hihetetlen összhang az, ami miatt nem tudtuk róluk levenni a szemünket. Így volt ezzel a közönség is, akik vastapssal köszönték meg a 18 óráig tartó, látványos műsort.
Az Utcák-terek bajnokságán azonban az is jól szórakozhatott, akit a tánc nem köt le különösebben: a rendezvényen a MOL Fehérvár FC-nek köszönhetően focizni, színezni és fotózkodni lehetett – utóbbit természetesen STOPLI-val –-, az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 képviseletében pedig Rózsás Ildikó az önkéntességről mesélt az érdeklődőknek. Az ingyenes rendezvényen természetesen rengeteg apró ajándék is gazdára talált: a gyerekek a lufiknak örültek a legjobban.
A TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” projekt égisze alatt megtartott, szabadtéri buli helyszínén 18:30-kor egy jótékonysági futás is kezdődött, amire szintén szép számmal érkeztek. A két „tábor” szerencsére kiválóan megfért egymás mellett, sőt az Utcák-terek bajnokságának résztvevői még biztatták is a futókat. A rendezvény végül este hétkor ért véget.
 
 
nyomtatás