Önkéntesek Hete a Civil Központban
Az Önkéntesek Hete alkalmából 2022. június 7-10. között programsorozatot szervez a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Fehérvári Civil Központ előtti téren. Kiállításmegnyitó, civil szervezeti bemutatók, önkéntes menedzsment képzés és kihelyezett osztályfőnöki órák népszerűsítik az önkéntességet a fiatalok körében június második hetében. 
 
A civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét. Ebből az elgondolásból született meg az a pályázati kiírás, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg a Civil Nap alkalmából azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér megye legjobb, civil kezdeményezésű programját. A hagyományteremtő felhívásra számos pályamunka érkezett, melyek közül első alkalommal öt került ki győztesként. A nyertes civil szervezetek, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület egy kültéri tablókiállításon mutatkozhatnak be, amelyet interaktív módon is megtesznek majd a hét folyamán a Civil Központ előtti téren. A tárlat megnyitójára 2022. június 7-én, kedden 9.30-kor került sor. A kiállítást Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere és Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke nyitotta meg. A programsorozat aznap 10 órakor folytatódott a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület bemutatójával.
A hét további részében délutánonként várják az érdeklődőket a térre. Június 8-án, szerdán 14.00 órai kezdettel a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület Székesfehérvári Szervezete kiállítása lesz látható, és lézeres céllövésre is lesz lehetősége a látogatóknak. Június 9-én, csütörtökön szintén 14.00 órai kezdéssel a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület mutatkozik be, többek között almalé készítő géppel, méhész, és gyümölcs standdal készülnek. Június 10-én, pénteken két egyesület: a V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete és a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány programjai lesznek láthatók 16 órától a Civil Központ előtti téren. A kisállat bemutatón galamb, nyúl, baromfi, díszmadár felvonultatása lesz, a pusztaszabolcsi egyesület pedig az Értékek gyűrűje program interaktív bemutatásával készül, ahol egy játékot próbálhatnak ki az érdeklődők a civil önkéntesek segítségével.
A programsorozat részeként Fejér megye különböző középiskoláiban osztályfőnöki órákon népszerűsítik a civil szervezeteket és az önkéntességet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai. Emellett önkéntes menedzsment képzést is tartanak a héten Székesfehérváron.
 
 
nyomtatás