Megújult a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodája
Átadták a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ megújult irodáját Székesfehérváron. Szerdán Szalay - Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kétnapos, Fejér megyei szakmai körútja során látogatott Székesfehérvárra.  
 
 
Mérföldkő az új iroda átadása, ugyanis 2011-ben az önkormányzat döntése értelmében a Technika Háza épületét a civil szervezetek kapták használatra és azóta folyamatosan új dolgokkal gazdagodik az épület – mondta Dr. Zugor Zsuzsanna az Echo Innovációs Műhely elnöke. „2012-óta látjuk el, akkor még Civil Információs Centrumként, ma már Civil Közösségi Szolgáltató Központként megyei feladatunkat.”
Mostanra elkészült az az új civil közösségi tér, ahova civil szervezeteket, fiatalokat, önkénteseket várnak tanácsadással és programokkal. Az MNV Zrt. felajánlásának köszönhetően pedig tízezer könyvet kapott a szervezet, amit a megyében működő iskoláknak, idősotthonoknak osztanak majd szét. „Szükség van a civil szervezetek munkájára, hiszen az állami szektor mellett a civil szervezetek együttműködése hozzájárul az emberek jólétéhez” - emelte ki az Echo elnöke. Hozzátette, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok tanácsadást, rendezvényeket és mentorálást végeztek el és ennek eredményeként nagyon jó kapcsolatuk van vállalkozásokkal és önkormányzatokkal is.
Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönetet mondott a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnak Szalay - Bobrovniczky Vincének a támogatásért és a civil szervezeteknek, akik otthonra találtak a Civil Központban. Az épületnek most egy újabb része újulhatott meg és mint mondta „folytassuk közösen azt a munkát, melyet tíz éve elkezdünk ezen a helyen.”
Szalay - Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy Fehérváron ez egyik legjobban működő civil iroda működik, mely Civil Információs Centrumként kezdte a munkát és ma Civil Közösségi és Szolgáltató Központként dolgoznak. „Közösséget szeretnénk építeni és szolgáltatni akarunk” - hangsúlyozta a helyettes államtitkár, aki kétnapos, Fejér megyei szakmai körútja során a megyei civil szervezetek helyzetéről tájékozódik. Kiemelte, hogy az országban húsz, a fehérvárihoz hasonló irodát tart fent a Miniszterelnökség, melyek közül kiemelkedő munkát végez a Fejér megyei iroda. Felhívta a figyelmet arra, hogy október elején több mint 11 milliárd forinttal nyílik meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati ablaka.
Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere arról beszélt, hogy 12 éve erős közösségeket épít Székesfehérvár és ehhez hozzátartozik, hogy lépésenként folyamatosan újul a Technika Háza, ma Fehérvári Civil Központ. Köszönetet mondott azért a partnerségért, melyben sokan dolgoznak önkormányzati, civil vagy gazdasági szereplőként.
 
Szöveg: Szekesfehervar.hu
Fotó: Simon Erika
 
 
nyomtatás