Pályázni, de bölcsen - 24. rész

A pályázati források civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények és vállalkozások számára egyaránt elérhetőek, azonban más és más feltételekkel. Az információs és tanácsadó szolgáltatások is elkülönülten működnek. A vállalkozásoknak elérhető tanácsadások után, soroztunk 24. záró részében, ezúttal a helyi civil szervezetekért működő új Civil Információs Pontot mutatjuk be Domokos Tamás, az Echo módszertani igazgatója segítségével.

 

 

Folyamatosan költöznek a civil szervezetek a Fehérvári Civil Központba (volt Technika Háza), megtelik végre élettel a ház, itt nyílt meg az új Civil Információ Pont is. Milyen céllal, feladattal?

Amikor az önkormányzat döntött arról, hogy a fehérvári civil szervezeteknek új otthont teremt és létrehozza a Civil Központot, az első perctől fontos szempont volt, hogy a város ne csak helyett adjon a szervezeteknek, hanem segítse elő azt is, hogy a több száz szervezet a napi működéséhez, pályázataik tervezéséhez, elszámolásához, könyvelési és jogi problémáinak megoldásához tanácsadó szolgáltatás is rendelkezésre álljon ott helyben. A Civil Információs Pont csapata mind a szervezeteknek, mind pedig a lakosoknak segít eligazodni az egyesületek és alapítványok folyamatosan alakuló és átalakuló világában. A szolgáltatások a Rákóczi u. 25. szám alatt a Fehérvári Civil Központban érhetők el személyesen, telefonon az 22-504-201-es telefonon, emailen pedig az info@echomail.hu címen.


Nagyon szerteágazók a szervezetek problémái. Hogyan lehet megfelelni a sokszínű igényeknek?

Csak komplex, ügyfélközpontú szolgáltatások szervezésével. Az általános információszolgáltatáson és a célzott tanácsadásokon túl, igyekszünk a hozzánk forduló szervezeteknek személyre szabottan segíteni a problémáik megoldásában, ha kell más szervezetek, partnerek bevonásával. Természetesen a Civil Információs Pontban (CIP) lehetőség nyílik a szervezetek életéhez kapcsolódó technikai jellegű szolgáltatások igénybevételére (pl. fénymásolás, internethasználat) is, de a CIP rendszeresen szervez tájékoztató fórumokat, szakmai konzultációkat is aktuális témákban. Sajtóreggeliket szervezünk, saját képzéseket hirdetünk, (most például az őszi EU pályázatokra készítünk fel szervezeteket), ha szükséges közvetítünk szervezetek és intézmények között, de a Civil Információs Pont fogja ellátni a készülő Székesfehérvári Civil Tanács háttérfeladatait is a jövőben. 

A hatékony információs és tanácsadó munka bizalmi légkört feltételez. Kikből áll a CIP „csapata”?

A Civil Információs Pontban két munkatársunk érhető el minden nap, Szántóné Bányai Szilvia és Maczuczáné Fenyvesi Viktória, külső tanácsadóink pedig délutánonként speciális kérdésekben tudnak segíteni. A jogi tanácsadást Sziklainé dr. Kiss Erzsébet nyújtja, Kriston Renáta a pályázati tanácsadónk, Zugor Zsuzsanna a könyvelésben, pályázatok elszámolásában tud segítséget nyújtani, Kovács György pedig a közösségfejlesztésben és programok szervezésében rendelkezik hatalmas tapasztalattal. Projektek generálásában én tudok segíteni és tervezzük állandó kommunikációs tanácsadó felkérését. Minden bevont közreműködő emberünk a székesfehérvári civil szervezetek számára már ismert szakember, bizalommal fordulhatnak hozzájuk az új helyen is.

 

Azt látom, hogy sok a feladat és rengeteg a szervezet. Mi a legnagyobb kihívás a jövőre nézve?


Alapvetően két kiemelt feladat vár a CIP munkatársaira és a tanácsadókra. Az egyik a civil szervezet támogatási rendszerének átalakítása nyomán a szervezetek felkészítése az Európai Uniós forrásokhoz való hozzáféréshez illetve a forrásszerzési stratégiáik átalakítása. Azt már mindegyikük érzi, hogy megszokott – gyakran túl kényelmes - utak helyett újakat kell keresni, a hogyanról azonban még nincs elképzelésük. A másik kiemelt feladat a hamarosan elfogadásra kerülő új civil törvénynek való megfelelés elősegítése. Szervezeti formák fognak megszűnni, újak jönnek létre, várhatóan változik a közhasznúság rendszere, a központi finanszírozás, a nyilvántartási rendszer. A mi felelősségünk is hogy a fehérvári civil szervezetek felkészülten és gyorsan alkalmazkodjanak az új szabályokhoz és sikeres működésükkel járuljanak hozzá Székesfehérvár társadalmi és gazdasági fejlődéséhez, erősödéséhez.


 
nyomtatás