Lakótelepi Szolgáltató Irodák
 
 
 
A székesfehérvári lakóközösségeket célozza meg három, 2013. december 1-jén elinduló programt, amelyet az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, a Szegényeket Támogató Alapítvány, valamint az Alba Regia Tanulóiért Kulturális Egyesület valósít meg a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai koordinációjában.
 
„Alba Pont- Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda létrehozása Fehérváron”, „Lakóközösségi programok és szolgáltatások fejlesztése a Vízivárosban”, „Palotavárosi lakóközösségi szolgáltató iroda az összetartó közösségért”. Ez a címe annak a három programnak, amely 2013. december 1-jén indult útjára Székesfehérvár három városrészében.
 
Az alapítványok és az egyesület a következő 13 hónapban a közösségi együttműködést támogató helyi összefogást erősíti majd ezáltal. Mint a Minisztérium háttérintézménye, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum adja az irodáknak a szakmai hátteret.
Három iroda nyitja meg kapuit a projekt részeként közösségszervező koordinátorral, közösségszervező munkatárssal, valamint gyermek- és ifjúságsegítővel. Az irodák feladata sokrétű lesz, legfőbb cél, hogy információval lássák el a lakótelepeken élőket. Elsőbbséget élvez még munkájuk során a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés elősegítése, a lakosság aktív szabadidő eltöltése érdekében programok szervezése, közösségi együttműködést, társadalmi kohéziót megvalósító ismeretterjesztés. Munkájuk igényfelméréssel kezdődik, vagyis véleménykutatás során feltárják azokat a hiányokat, megerősítésre szolgáló területeket, amelyek megoldásában segítséget tud nyújtani az iroda, ezáltal létrejöhet az összetartó közösség a lakótelepeken.
 
A Palotavárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda célja a Palotaváros közel 10.000 fős lakóközösségének megszólítása, a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda közel 7.000 fős telepen tevékenykedik, a Belvárosi Alba Pont Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda hatóköre pedig a József utca és környékén élő több ezer lakos.
 
Az irodák várhatóan karácsony előtt nyitják meg kapuikat a Rákóczi utca 25-ös, a Rácz utca 15-ös, valamint a Budai út 64-es szám alatt.
 
 
 
Oldal nyomtatása