Aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás Európai Éve
A 2012-es év az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy Európában minden eddiginél hosszabb ideig élnek az emberek, és idősebb éveiket is egészségesebben töltik, mint korábban. Mindez lehetőségeket tartogat a számunkra.
 
 

 
 
A tevékeny öregkor nagyon fontos a nemzedékek közötti szolidaritás fenntartásában is azokban a társadalmakban, amelyekben egyre több az idős ember.
 
Közös társadalmi feladatunk, hogy elősegítsük, hogy az idős emberek tevékenyen és önállóan tudjanak élni. Igen sokféle területen kell intézkedéseket hozni ennek érdekében, például a foglalkoztatásban, az egészségügyi ellátásban, a szociális szolgáltatásokban, a felnőttképzésben, továbbá az önkéntesség, a lakhatás, az informatikai szolgáltatások vagy a közlekedés terén.
 
Az európai év arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a tevékeny időskorral kapcsolatos kérdésekre, és bemutassa, melyek a rájuk adható legjobb válaszok.
 
Az Echo Nonprofit Network ennek szellemében csatlakozik az Európai Év kezdeményezéseihez. Az év során információs szolgáltatást nyújtunk a Fehérvári Civil Központban működő Információs Pontban a kapcsolódó rendezvényekről, tematikus kutatást készítünk a generációk közötti együttműködésről, műhelykonferenciát szervezünk a témában és célzott projekteket készítünk készítünk elő.
 
Oldal nyomtatása